Παναγιώτης Παπαφιλίππου Success story… made in Cyprus
Βράβευση Business Leader στη κατηγορία «Βιομηχανία»
Είναι ένας από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες της Κύπρου. Ενσαρκώνει το σύγχρονο Κυπριακό επιχειρείν, έχει ταυτιστεί με την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τη φιλανθρωπία και την φιλοπατρία και αποτελεί πρότυπο αυτοδημιούργητου επιτυχημένου επιχειρηματία για τη νέα γενιά.
Ο συνιδρυτής της P&P Ice Cream Group, Παναγιώτης Παπαφιλίππου είναι το απόλυτο Κυπριακό success story με διεθνή ακτινοβολία και επιπλέον λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου με όραμα και αξίες. Αυτοδημιούργητος και ευέλικτος, με διορατικότητα, αγάπη και σεβασμό προς τους συνεργάτες και τους καταναλωτές, με πλούσιο κοινωνικό έργο, συμμετοχή σε συμβούλια και επιτυχημένη δράση για την αναβάθμιση και την εξέλιξη της βιομηχανίας, του εμπορίου, της οικονομίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της γαστρονομίας της Κύπρου, κατάφερε να χαράξει τη δική του πορεία στην επιχειρηματική ζωή της μεγαλονήσου.
Η οικογενειακή επιχείρηση P&P Ice Cream Group, η οποία ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Χριστοφόρου και τον Παναγιώτη Παπαφιλίππου, μετρά περισσότερα από 50 χρόνια ιστορίας και είναι σήμερα η μεγαλύτερη παγωτό-βιομηχανία στην Κύπρο, έχοντας στο ενεργητικό της πολλαπλές βραβεύσεις, διακρίσεις και πιστοποιήσεις σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων της.
Από το 1965 δημιουργεί τα εύγευστα παγωτά PAPAFiLiPOU, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία, χρησιμοποιώντας μόνο αγνά, φρέσκα υλικά. Παράλληλα, εκτός από το αγαπημένο παγωτό παράγει τα παγάκια N-ice, γνήσιο χυμό λεμονιού και το Max&Frida. Oι δραστηριότητες του Ομίλου επεκτείνονται και στον κλάδο της ψυχαγωγίας με τα δύο PAPAFiLiPOU Luna Park σε Έγκωμη και Λατσία καθώς και το γνωστό La Patisserie Panayiotis.
Γεννήθηκε το 1946 και μεγάλωσε στην Λευκωσία σε πολυμελή οικογένεια. Φοίτησε σε σχολεία της Λευκωσίας και σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων. Παντρεύτηκε την Ρένα Μαλτέζου και μαζί απέκτησαν τρεις κόρες. Συμμετείχε ενεργά και αθόρυβα -με κίνδυνο της ζωής του- σε όλους τους αγώνες για την υπεράσπιση της Κύπρου 1955-59, 1963, 1974. Από νεαρή ηλικία είχε ξεχωρίσει για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Όραμα του ήταν να δημιουργήσει και να επεκταθεί σε τομείς που να κάνουν τον κόσμο χαρούμενο. Ανέπτυξε το κλάδο της ζαχαροπλαστικής, δημιούργησε παιδότοπους με επιτυχημένες παγωταρίες, πρωτοτύπησε με τη βιομηχανία παγωτού φτιάχνοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, διεισδύοντας στην αγορά της Κύπρου και του εξωτερικού. Συμμετέχει σε αρκετά συμβούλια με επιτυχημένη δράση για την αναβάθμιση της βιομηχανίας, του εμπορίου, της οικονομίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της γαστρονομίας της μεγαλονήσου.
Το 1996, βραβεύτηκε στη Μαδρίτη για τις υπηρεσίες του και την ποιότητα των προϊόντων του. Το 1998, βραβεύτηκε από τον εκπαιδευτικό όμιλο «LE MONDE» Ελλάδος για τη συμβολή του στη Γαστρονομία. Το 1998, βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ζαχαροπλαστών για την προσφορά του και την ενεργή του δράση, αντιπροσωπεύοντας επάξια Ελλάδα και Κύπρο. Το 2002, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος από τους Αρχιμάγειρες (ΣΕΦ) Κύπρου. Το 2009, ο σύνδεσμος κέντρων αναψυχής τον βράβευσε για την προσφορά του στον κλάδο. Τον ίδιο χρόνο, η Πρεσβεία της Τσεχίας, τον βράβευσε για το επιχειρηματικό του πνεύμα, την ποικιλομορφία του, την ποιότητα και την επεκτατική πολιτική του. Το 2010, η Πρεσβεία της Κίνας, τον βράβευσε για το επιχειρηματικό του πνεύμα και για τη δράση του για επέκταση των εμπορικών συνεργασιών μεταξύ Κύπρου-Κίνας. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2011, πήρε το βραβείο Καινοτομίας στη χώρα του. Το 2011, πήρε το βραβείο in business στην κατηγορία Νέο Προϊόν/ Υπηρεσία για την παρασκευή παγωτού χωρίς λακτόζη. Τον Νοέμβριο του 2012, στο 3ο Πανελλήνιο συνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, βραβεύτηκε για την καινοτομία και την ποιότητα. Τον Ιούνιο του 2013, έλαβε Ruban D’Honneur βραβείο των Επιχειρηματικών Ευρωπαϊκών βραβείων για την καινοτομία. Τον Ιανουάριο του 2014, έλαβε in business βραβείο στην κατηγορία Μεταποιητικού Τομέα.
Με την Ελλάδα, διατηρεί άριστες σχέσεις. Το 1989, αδελφοποίησε τις Ομοσπονδίες Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και Κύπρου και διοργάνωσε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο τους στη Λευκωσία με μεγάλη επιτυχία, καθώς επίσης ήταν επικεφαλής της αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου Λευκωσίας με το Επιμελητήριο Κιλκίς-Θεσσαλονίκης-Σερρών-Χαλκίδος και Χανίων. Επιπλέον, ήταν ο εισηγητής της δημιουργίας του Κυπροελλαδικού επιχειρηματικού συνδέσμου.
Πρόσφατα τιμήθηκε με ένα ακόμη επιχειρηματικό βραβείο. Πρόκειται για το Business Leader στην κατηγορία «Βιομηχανία», η απονομή του οποίου έγινε στα ΚΕΒΕ Business Leader Awards 2019. Πραγματοποιήθηκαν για 6η συνεχή χρονιά με σκοπό να επιβραβεύσουν την κυπριακή επιχειρηματική αριστεία αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα Κύπριων επιχειρηματιών.
Το περασμένο καλοκαίρι είχε τη χαρά και την ευτυχία να δει ένα ακόμη όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα. Δημιούργησε το πρώτο μουσείο… παγωτού (!) στην Κύπρο. Το PAPAFiLiPOU Ice Cream Museum εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην Κοκκινοτριμιθιά. Τη λαμπρή εκδήλωση καλωσόρισαν ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της εταιρείας, Στέλλα Μαυρομμάτη και πλήθος εκλεκτού κόσμου, «καλών φίλων» όπως θέλει να τους αποκαλεί ο κ. Παπαφιλίππου. Εξάλλου, από εκείνον άρχισε η ιδέα του μουσείου, το 1998. Προβλέποντας το μέλλον, ο κ. Παπαφιλίππου κράτησε ένα χώρο για να υλοποιήσει αυτό το μεγάλο όραμά του. Σήμερα, δηλώνει χαρούμενος και υπερήφανος, καθώς προσφέρει κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό στην Κυπριακή κοινωνία.
Το PAPAFiLiPOU Ice Cream Museum, είναι το μοναδικό στην Κύπρο και σκοπός του είναι να αναδείξει την μακρόχρονη ιστορία του παγωτού σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην Κύπρο. Περιλαμβάνει ιστορικά μηχανήματα παρασκευής παγωτού από το 1850 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν. Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τους παλιούς τρόπους παρασκευής, να δει παλιές συσκευασίες και να ενημερωθεί για τις κύριες κατηγορίες παγωτού. Το Μουσείο είναι ανοιχτό σε οργανωμένες επισκέψεις σχολείων και άλλα οργανωμένα σύνολα.
Ο κ. Παπαφιλίππου μοιάζει πραγματικά αεικίνητος καθώς συνεχίζει ενεργά και πάντα με όρεξη να προσφέρει στη βιομηχανία, την οικονομία του τόπου, το εμπόριο και την κοινωνική ζωή.
του Παναγιώτη Καγιά
Είναι ένας από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες της Κύπρου. Ενσαρκώνει το σύγχρονο Κυπριακό επιχειρείν, έχει ταυτιστεί με την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τη φιλανθρωπία και την φιλοπατρία και αποτελεί πρότυπο αυτοδημιούργητου επιτυχημένου επιχειρηματία για τη νέα γενιά.
Ο συνιδρυτής της P&P Ice Cream Group, Παναγιώτης Παπαφιλίππου είναι το απόλυτο Κυπριακό success story με διεθνή ακτινοβολία και επιπλέον λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου με όραμα και αξίες. Αυτοδημιούργητος και ευέλικτος, με διορατικότητα, αγάπη και σεβασμό προς τους συνεργάτες και τους καταναλωτές, με πλούσιο κοινωνικό έργο, συμμετοχή σε συμβούλια και επιτυχημένη δράση για την αναβάθμιση και την εξέλιξη της βιομηχανίας, του εμπορίου, της οικονομίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της γαστρονομίας της Κύπρου, κατάφερε να χαράξει τη δική του πορεία στην επιχειρηματική ζωή της μεγαλονήσου.
Η οικογενειακή επιχείρηση P&P Ice Cream Group, η οποία ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Χριστοφόρου και τον Παναγιώτη Παπαφιλίππου, μετρά περισσότερα από 50 χρόνια ιστορίας και είναι σήμερα η μεγαλύτερη παγωτό-βιομηχανία στην Κύπρο, έχοντας στο ενεργητικό της πολλαπλές βραβεύσεις, διακρίσεις και πιστοποιήσεις σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων της.
Από το 1965 δημιουργεί τα εύγευστα παγωτά PAPAFiLiPOU, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία, χρησιμοποιώντας μόνο αγνά, φρέσκα υλικά. Παράλληλα, εκτός από το αγαπημένο παγωτό παράγει τα παγάκια N-ice, γνήσιο χυμό λεμονιού και το Max&Frida. Oι δραστηριότητες του Ομίλου επεκτείνονται και στον κλάδο της ψυχαγωγίας με τα δύο PAPAFiLiPOU Luna Park σε Έγκωμη και Λατσία καθώς και το γνωστό La Patisserie Panayiotis.
Γεννήθηκε το 1946 και μεγάλωσε στην Λευκωσία σε πολυμελή οικογένεια. Φοίτησε σε σχολεία της Λευκωσίας και σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων. Παντρεύτηκε την Ρένα Μαλτέζου και μαζί απέκτησαν τρεις κόρες. Συμμετείχε ενεργά και αθόρυβα -με κίνδυνο της ζωής του- σε όλους τους αγώνες για την υπεράσπιση της Κύπρου 1955-59, 1963, 1974. Από νεαρή ηλικία είχε ξεχωρίσει για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Όραμα του ήταν να δημιουργήσει και να επεκταθεί σε τομείς που να κάνουν τον κόσμο χαρούμενο. Ανέπτυξε το κλάδο της ζαχαροπλαστικής, δημιούργησε παιδότοπους με επιτυχημένες παγωταρίες, πρωτοτύπησε με τη βιομηχανία παγωτού φτιάχνοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, διεισδύοντας στην αγορά της Κύπρου και του εξωτερικού. Συμμετέχει σε αρκετά συμβούλια με επιτυχημένη δράση για την αναβάθμιση της βιομηχανίας, του εμπορίου, της οικονομίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της γαστρονομίας της μεγαλονήσου.
Το 1996, βραβεύτηκε στη Μαδρίτη για τις υπηρεσίες του και την ποιότητα των προϊόντων του. Το 1998, βραβεύτηκε από τον εκπαιδευτικό όμιλο «LE MONDE» Ελλάδος για τη συμβολή του στη Γαστρονομία. Το 1998, βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ζαχαροπλαστών για την προσφορά του και την ενεργή του δράση, αντιπροσωπεύοντας επάξια Ελλάδα και Κύπρο. Το 2002, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος από τους Αρχιμάγειρες (ΣΕΦ) Κύπρου. Το 2009, ο σύνδεσμος κέντρων αναψυχής τον βράβευσε για την προσφορά του στον κλάδο. Τον ίδιο χρόνο, η Πρεσβεία της Τσεχίας, τον βράβευσε για το επιχειρηματικό του πνεύμα, την ποικιλομορφία του, την ποιότητα και την επεκτατική πολιτική του. Το 2010, η Πρεσβεία της Κίνας, τον βράβευσε για το επιχειρηματικό του πνεύμα και για τη δράση του για επέκταση των εμπορικών συνεργασιών μεταξύ Κύπρου-Κίνας. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2011, πήρε το βραβείο Καινοτομίας στη χώρα του. Το 2011, πήρε το βραβείο in business στην κατηγορία Νέο Προϊόν/ Υπηρεσία για την παρασκευή παγωτού χωρίς λακτόζη. Τον Νοέμβριο του 2012, στο 3ο Πανελλήνιο συνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, βραβεύτηκε για την καινοτομία και την ποιότητα. Τον Ιούνιο του 2013, έλαβε Ruban D’Honneur βραβείο των Επιχειρηματικών Ευρωπαϊκών βραβείων για την καινοτομία. Τον Ιανουάριο του 2014, έλαβε in business βραβείο στην κατηγορία Μεταποιητικού Τομέα.
Με την Ελλάδα, διατηρεί άριστες σχέσεις. Το 1989, αδελφοποίησε τις Ομοσπονδίες Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και Κύπρου και διοργάνωσε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο τους στη Λευκωσία με μεγάλη επιτυχία, καθώς επίσης ήταν επικεφαλής της αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου Λευκωσίας με το Επιμελητήριο Κιλκίς-Θεσσαλονίκης-Σερρών-Χαλκίδος και Χανίων. Επιπλέον, ήταν ο εισηγητής της δημιουργίας του Κυπροελλαδικού επιχειρηματικού συνδέσμου.
Πρόσφατα τιμήθηκε με ένα ακόμη επιχειρηματικό βραβείο. Πρόκειται για το Business Leader στην κατηγορία «Βιομηχανία», η απονομή του οποίου έγινε στα ΚΕΒΕ Business Leader Awards 2019. Πραγματοποιήθηκαν για 6η συνεχή χρονιά με σκοπό να επιβραβεύσουν την κυπριακή επιχειρηματική αριστεία αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα Κύπριων επιχειρηματιών.
Το περασμένο καλοκαίρι είχε τη χαρά και την ευτυχία να δει ένα ακόμη όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα. Δημιούργησε το πρώτο μουσείο… παγωτού (!) στην Κύπρο. Το PAPAFiLiPOU Ice Cream Museum εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην Κοκκινοτριμιθιά. Τη λαμπρή εκδήλωση καλωσόρισαν ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της εταιρείας, Στέλλα Μαυρομμάτη και πλήθος εκλεκτού κόσμου, «καλών φίλων» όπως θέλει να τους αποκαλεί ο κ. Παπαφιλίππου. Εξάλλου, από εκείνον άρχισε η ιδέα του μουσείου, το 1998. Προβλέποντας το μέλλον, ο κ. Παπαφιλίππου κράτησε ένα χώρο για να υλοποιήσει αυτό το μεγάλο όραμά του. Σήμερα, δηλώνει χαρούμενος και υπερήφανος, καθώς προσφέρει κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό στην Κυπριακή κοινωνία.
Το PAPAFiLiPOU Ice Cream Museum, είναι το μοναδικό στην Κύπρο και σκοπός του είναι να αναδείξει την μακρόχρονη ιστορία του παγωτού σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην Κύπρο. Περιλαμβάνει ιστορικά μηχανήματα παρασκευής παγωτού από το 1850 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν. Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τους παλιούς τρόπους παρασκευής, να δει παλιές συσκευασίες και να ενημερωθεί για τις κύριες κατηγορίες παγωτού. Το Μουσείο είναι ανοιχτό σε οργανωμένες επισκέψεις σχολείων και άλλα οργανωμένα σύνολα.
Ο κ. Παπαφιλίππου μοιάζει πραγματικά αεικίνητος καθώς συνεχίζει ενεργά και πάντα με όρεξη να προσφέρει στη βιομηχανία, την οικονομία του τόπου, το εμπόριο και την κοινωνική ζωή.
του Παναγιώτη Καγιά