Βιοτεχνικές Επιχειρήσεις
Τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης κ. Μάριος Παπαδόπουλος
Φιλάρετος Καραπινίδης
Ο Φιλάρετος Καραπινίδης δραστηριοποιείται στον χώρο των υδραυλικών και των εγκαταστάσεων θέρμανσης-κλιματισμού από το 2008. Από την ηλικία των 14 ετών κιόλας είχε ανακαλύψει αυτό που τον γέμιζε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Έτσι, αποφάσισε από νωρίς να ακολουθήσει σχετικές σπουδές. Με έναρξη το αντικείμενο της μηχανολογίας, των υδραυλικών και του κλιματισμού, αποφοίτησε από το Επαγγελματικό Λύκειο Επανομής. Συνέχισε με την ειδικότητα του Τεχνικού Αερίου Καυσίμου στη σχολή του ΟΑΕΔ στο Ωραιόκαστρο.
Το 2018 ξεκίνησε την προσωπική του επιχείρηση, αρχικά με κέντρο υπηρεσιών τον Δήμο Θερμαϊκού και αισίως πλέον τους Νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Ο ίδιος και η οικογένεια του, διατηρούν 3 επιχειρήσεις του κλάδου καλύπτοντας όλο το φάσμα υπηρεσιών & προϊόντων σε χονδρική και λιανική πώληση.
Ανήσυχος και λάτρης της εξέλιξης, στοχεύει στο να συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει η χώρα μας στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, καθιστώντας τη σε διεθνή πόλο έλξης.
Γιώργος Παπανίκος - Άρης Παπανίκος - Μαρία Παπανίκου
Το ζαχαροπλαστείο ιδρύθηκε από τον Γιώργο Ελένιδη ο οποίος δημιούργησε το τρίγωνο πανοράματος όπως το ξέρουμε σήμερα, στις αρχές του 1960. Με σκληρή δουλειά και αγάπη για την επιχείρηση του κατάφερε να γίνει το τρίγωνο σημείο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης αλλά και να αποκτήσει τη φήμη που έχει σήμερα παγκοσμίως. Έχοντας μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και το μεράκι του στις τρεις κόρες του, η εταιρία περνά στα χέρια τους. Με την εργατικότητα και την αφοσίωση που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους ανέπτυξαν την επιχείρηση δημιουργώντας δύο νέα καταστήματα και μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής. Επενδύοντας σε εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό και με μεγάλη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, η εταιρία απέκτησε τη δυναμική που έχει σήμερα, μένοντας σταθερή στις αξίες της.
Η τρίτη γενιά εργάζεται στο πλευρό τους εδώ και 15 χρόνια, υποστηρίζοντας την παραγωγή και τη διοίκηση της εταιρίας, με ποικιλία σπουδών τόσο στο κομμάτι της ζαχαροπλαστικής και της γαστρονομίας όσο και στα οικονομικά, την διοίκηση επιχειρήσεων και την πληροφορική.
Η συνεισφορά τους είναι μεγάλη καθώς έχουν βελτιστοποιήσει την παραγωγική διαδικασία και έχουν μετασχηματίσει τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, εφαρμόζοντας τεχνολογίες που συμβάλουν στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα.
Η τεχνογνωσία τους συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της εταιρίας αλλά και στην εξωστρέφειά της, ενώ παράλληλα μένουν σταθεροί στα ποιοτικά κριτήρια του μικρού ζαχαροπλαστείου που ξεκίνησε ο παππούς τους στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης.