Κωνσταντίνος Παγωνόπουλος
1) Με τι ασχολείστε και για ποιο λόγο;
2) Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ξεκινήσετε;
3) Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζετε την κρίση;
4) Πως βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα;
Η πιτσαρία PIZZA PLAIN είναι μια μικρή επιχείρηση 28τμ που βρίσκεται στην Ν. Πλαστήρα 2 στη Χαριλάου. Μια έκρηξη ποιοτικής διαφοράς σε μια αγορά της πίτσας που αναπτύσσεται διαρκώς αλλά απέχει από τους θρύλους της Ιταλίας και της Αμερικής. Αν δεν έχετε φάει ποτέ σε κάποιες από τις πιτσαρίες θρύλους τότε στην μικρή πιτσαρία του Κώστα (υπόψιν δουλεύει μονός του) θα βρείτε αναμφισβήτητα υπέροχη πίτσα.
1) Το ζυμάρι που είναι και το πιο σημαντικό σε μια πίτσα βασίζεται στην βασική συνταγή της ναπολιτάνικης. Αλεύρι μαγιά νερό αλάτι σε ιδανικές ποσότητες, πολύωρη ωρίμανση και ψήσιμο σε τεράστιες θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα ένα εύπεπτο εύγευστο προϊόν. Οι Έλληνες τρώνε για πολλά χρόνια ένα είδος πίτσας, την συνταγή των ελλήνων μεταναστών του Καναδά της Αμερικής και της Αυστραλίας η λεγόμενη Greek style. Η ιταλική παράδοση έλειπε. Η πίτσα πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της και τα παραδοσιακά ιταλικά τυριά και αλλαντικά θα πρέπει να είναι κυρίαρχα.
2) Η ασχολία μου με την πίτσα έγινε τυχαία. Κάποιες πίτσες στο σπίτι κάποια αφιερώματα περιοδικών στην ιταλική πίτσα γρήγορα έγινε χόμπι και τελικά επάγγελμα. Χρειάστηκα ωστόσο ώθηση για να ξεκινήσω γιατί επαγγελματική απειρία δεν υπήρχε και όλα ήταν πρωτόγνωρα. Μάλιστα με συμβούλεψαν επαγγελματίες του είδους να μην ξεκινήσω γιατί θα καώ. Φυσικά και δεν τους άκουσα, άλλωστε η γνώση πρέπει να μεταδίδεται δωρεάν και υπάρχει απεριόριστη στο διαδίκτυο.
3) Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η πώληση του προϊόντος έχει να κάνει με την τιμή σε σχέση με την ποιότητα, την συσκευασία και το χρόνο παράδοσης. Το μάρκετινγκ στην περίπτωση μου λειτούργησε διαφορετικά. ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΛΟΓΙΚΗ, ΤΙΜΗ, ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ, ειλικρίνεια και ευγένεια. Νομίζω ότι αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην κρίση.
4) Δυστυχώς στον τομέα της εστίασης παρατηρώ ότι το πακέτο στο σπίτι η στην εργασία αποτελεί ζητούμενο. Αποδείχτηκε και κατά την πανδημία. Βλέπω άδεια μαγαζιά τα βράδια και τα μεσημέρια που σε άλλες χώρες τις ίδιες ώρες είναι γεμάτα. Αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα άδειες γειτονιές και ανθρώπους να επιλέγουν από τον καναπέ και το κινητό τους προσφορές σταθερά μέτριου φαγητού. Όσο είμαι βιώσιμος παράδοση στο σπίτι δεν θα κάνω. Θα ήθελα να πω κάτι που έμαθα. Είμαι τυχερός που κάνω αυτό που μου αρέσει και αγαπώ.