Δήμητρα Ιωαννίδου
1) Με τι ασχολείστε και για ποιο λόγο;
2) Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ξεκινήσετε;
3) Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζετε την κρίση;
4) Πως βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα;
Η Foodlaw Consulting ιδρύθηκε το 2010 στη Θεσσαλονίκη από τη Δήμητρα Ιωαννίδου, Τεχνολόγο Τροφίμων
& Σύμβουλο Ποιότητας. Ως Κέντρο Συμβούλων Επιχειρήσεων Τροφίμων εξειδικεύεται σε θέματα Τεχνολογίας και Ασφάλειας Τροφίμων με αποστολή την παροχή υπηρεσιών και συμβουλευτικής στις επιχειρήσεις
του κλάδου των Τροφίμων. Στελεχώνεται από ένα έμπειρο επιτελείο επιστημόνων-συνεργατών και παρέχει
υπηρεσίες όπως: συμβουλευτική στη νομοθεσία των τροφίμων, Αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων τροφίμων, εκπόνηση μελετών HACCP σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005, μελέτες ISO 9001,IFS, BRC, εκπαίδευση προσωπικού, νομική υποστήριξη & συμβουλευτική, παράσταση σε επιτροπές, σύνταξη εκθέσεων
πραγματογνωμοσύνης, εκπροσώπηση σε δικαστήρια ως πραγματογνώμονες και εσωτερικές επιθεωρήσεις
επιχειρήσεων προς συμμόρφωση με τη νομοθεσία των τροφίμων.
1) Μου αρέσει η δουλειά μου. Μου αρέσει που βασίζεται σε δύο μεγάλες και θεμελιώδεις αρχές: την Επιστήμη και τη Νομοθεσία. Η επιστήμη των τροφίμων είναι τόσο πλούσια και ολοένα εμπλουτίζεται από νέες έρευνες και νέα δεδομένα, που είναι σαν να σε έχει σε διαρκή εγρήγορση, προκειμένου να είσαι μόνιμα ενημερωμένος και μέσα στα πράγματα. Και μέσα από το έργο μου, βοηθώ την κάθε επιχείρηση τροφίμων να ενημερώνεται, να εναρμονίζεται με τις νέες ανακαλύψεις, να βελτιώνεται και να εκσυγχρονίζεται. Η Νομοθεσία των τροφίμων από την άλλη, είναι δαιδαλώδης. Είναι σαν να χρειάζεται να λύνεις γρίφους, προκειμένου να την κατανοήσεις, αυτό με εξιτάρει και το μεγάλο στοίχημα είναι, αυτές τις αρχές, να τις παντρέψεις προς όφελος των πελατών σου και της δικής σου επιχείρησης. Αυτό το στοίχημα το δίνω καθημερινά και δόξα τω Θεώ, η Foodlaw Consulting ολοένα και ανεβαίνει.
2) Η αλήθεια είναι ότι στη σχολή της τεχνολογίας τροφίμων βρέθηκα τυχαία. Ο κόσμος όμως της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, με μάγεψε. Η βοήθεια του πατέρα μου με έκανε να ξεκινήσω το όνειρο μου να γίνω σύμβουλος επιχειρήσεων τροφίμων. Έτσι στήσαμε τη Foodlaw Consulting. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα και άρχισε η θεωρία, που είχα κατακτήσει από τις σπουδές μου, να γίνεται πράξη, συνειδητοποίησα πόσο όμορφο είναι να δουλεύεις σε κάτι που σου ταιριάζει. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και ψάχνεις συνεχώς τρόπους να το βελτιώσεις, αυτό σε οδηγεί σε μια σίγουρη επιτυχία!
3) H κρίση σαφώς υπάρχει, αλλά εγώ δεν την αντιμετωπίζω σαν εμπόδιο στη δουλειά μου. Μέσα στην κρίση άνοιξα το γραφείο. Με αυτήν έμαθα να δουλεύω. Δε σκέφτομαι ότι υπάρχει, πάω κόντρα σε αυτήν. Με νοιάζει να ενημερώνομαι, να γίνομαι καλύτερη, να έχω καλούς συνεργάτες, να κάνω σωστές επιλογές, να μην εφησυχάζω, να είμαι πιστή στις αρχές μου, έτσι ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Αυτή είναι η πιο δυναμική διαφήμιση για κάθε επιχείρηση: ο ευχαριστημένος πελάτης που εκτιμά τις υπηρεσίες που του προσφέρεις.
4) Πιστεύω στον άνθρωπο. Και ειδικά στο νέο άνθρωπο. Οι νέοι καλούμαστε να προσπαθήσουμε να επαναπροσδιορίσουμε πολλά στη χώρα μας. Ας μάθουμε από τα τόσα λάθη των προηγούμενων και ας μην τα επαναλάβουμε. Πιστεύω στις ομάδες και στις συνεργασίες. Aυτό χρειάζεται αυτή η χώρα και η επιχειρηματικότητα. Μια ομάδα είμαστε και στη Foodlaw Consulting και έτσι είμαι αισιόδοξη για το μέλλον και συνεχίζω να θέτω υψηλούς στόχους. Θέτοντας υψηλούς στόχους, ακόμη και όταν δεν τους πετύχεις, φθάνεις ψηλά!
1) Μου αρέσει η δουλειά μου. Μου αρέσει που βασίζεται σε δύο μεγάλες και θεμελιώδεις αρχές: την Επιστήμη και τη Νομοθεσία. Η επιστήμη των τροφίμων είναι τόσο πλούσια και ολοένα εμπλουτίζεται από νέες έρευνες και νέα δεδομένα, που είναι σαν να σε έχει σε διαρκή εγρήγορση, προκειμένου να είσαι μόνιμα ενημερωμένος και μέσα στα πράγματα. Και μέσα από το έργο μου, βοηθώ την κάθε επιχείρηση τροφίμων να ενημερώνεται, να εναρμονίζεται με τις νέες ανακαλύψεις, να βελτιώνεται και να εκσυγχρονίζεται. Η Νομοθεσία των τροφίμων από την άλλη, είναι δαιδαλώδης. Είναι σαν να χρειάζεται να λύνεις γρίφους, προκειμένου να την κατανοήσεις, αυτό με εξιτάρει και το μεγάλο στοίχημα είναι, αυτές τις αρχές, να τις παντρέψεις προς όφελος των πελατών σου και της δικής σου επιχείρησης. Αυτό το στοίχημα το δίνω καθημερινά και δόξα τω Θεώ, η Foodlaw Consulting ολοένα και ανεβαίνει.
2) Η αλήθεια είναι ότι στη σχολή της τεχνολογίας τροφίμων βρέθηκα τυχαία. Ο κόσμος όμως της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, με μάγεψε. Η βοήθεια του πατέρα μου με έκανε να ξεκινήσω το όνειρο μου να γίνω σύμβουλος επιχειρήσεων τροφίμων. Έτσι στήσαμε τη Foodlaw Consulting. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα και άρχισε η θεωρία, που είχα κατακτήσει από τις σπουδές μου, να γίνεται πράξη, συνειδητοποίησα πόσο όμορφο είναι να δουλεύεις σε κάτι που σου ταιριάζει. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και ψάχνεις συνεχώς τρόπους να το βελτιώσεις, αυτό σε οδηγεί σε μια σίγουρη επιτυχία!
3) H κρίση σαφώς υπάρχει, αλλά εγώ δεν την αντιμετωπίζω σαν εμπόδιο στη δουλειά μου. Μέσα στην κρίση άνοιξα το γραφείο. Με αυτήν έμαθα να δουλεύω. Δε σκέφτομαι ότι υπάρχει, πάω κόντρα σε αυτήν. Με νοιάζει να ενημερώνομαι, να γίνομαι καλύτερη, να έχω καλούς συνεργάτες, να κάνω σωστές επιλογές, να μην εφησυχάζω, να είμαι πιστή στις αρχές μου, έτσι ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Αυτή είναι η πιο δυναμική διαφήμιση για κάθε επιχείρηση: ο ευχαριστημένος πελάτης που εκτιμά τις υπηρεσίες που του προσφέρεις.
4) Πιστεύω στον άνθρωπο. Και ειδικά στο νέο άνθρωπο. Οι νέοι καλούμαστε να προσπαθήσουμε να επαναπροσδιορίσουμε πολλά στη χώρα μας. Ας μάθουμε από τα τόσα λάθη των προηγούμενων και ας μην τα επαναλάβουμε. Πιστεύω στις ομάδες και στις συνεργασίες. Aυτό χρειάζεται αυτή η χώρα και η επιχειρηματικότητα. Μια ομάδα είμαστε και στη Foodlaw Consulting και έτσι είμαι αισιόδοξη για το μέλλον και συνεχίζω να θέτω υψηλούς στόχους. Θέτοντας υψηλούς στόχους, ακόμη και όταν δεν τους πετύχεις, φθάνεις ψηλά!