Τάσος Τσάδαρης
1) Με τι ασχολείστε και για ποιο λόγο;
2) Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ξεκινήσετε;
3) Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζετε την κρίση;
4) Πως βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα;
Δύο νέα επιχειρήματα για τον Τάσο Τσάδαρη, EBISU Sushi & Shisha Bar και PARA TODOS Clothing Co. Το
πρώτο έχει να κάνει με την εστίαση, ένα Sushi & Shisha Bar στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην Καλαποθάκη
3, το οποίο θα προσφέρει sushi, cocktails και ναργιλέ, όλα σε πολύ προσιτές τιμές. Πήρε το ονομά του από
τον θεό των ψαράδων στην Ιαπωνία EBISU. Όσο για το δεύτερο επιχείρημα, PARA TODOS που στα Ισπανικά
σημαίνει «για όλα» δηλαδή για όλες τις περιστάσεις. Ένα καινούργιο brand με casual, πιστά in fashion street
κατά κύριο λόγο ανδρικά ρούχα. Τόσο με λιανική όσο και σε χονδρική με την κάθετη μονάδα παραγωγής,
επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην Βασιλέως Ηρακλείου 4 αλλά και online μέσω του www.paratodos.
gr.
1) Ποτέ δεν μου άρεσε να μένω στάσιμος, χωρίς κάτι νέο να με περιτριγυρίζει και να μου παρακινεί το ενδιαφέρον. Μου αρέσει πολύ η δημιουργία και η αυτονομία, συγκεκριμένα μου δίνει ζωντάνια. Κατά κύριο λόγο η δουλειά μου είναι fashion designer και αγαπάω πολύ τα ρούχα. Στην οικογένεια μου είμαι τρίτη γενιά μέσα στα ρούχα οπότε μεγάλωσα μέσα σε αυτά, επίσης νιώθω μεγάλο ενθουσιασμό όταν δημιουργω κατι απο το μηδέν, δηλαδή ύφασμα και στην τελική του μορφή μετα από όλη την επεξεργασία γίνεται ένα όμορφο ρούχο για εμένα πάντα. Εξού και το PARA TODOS Clothing Co. Τώρα στο θέμα της εστίασης, θυμάμαι απο μικρός τον παππού μου και τον πατερα μου που ήταν προτοστάτες στη διασκέδαση και στην εστίαση στην Ελλάδα. Ήθελα λοιπόν πάντα να έχω δικό μου ένα restaurant bar, οπότε και αυτό το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά με το EBISU Sushi & Shisha Bar.
2) Μεγάλο μου έναυσμα η αγάπη και για τα δύο αντικείμενα που με έκανε να ξεκινήσω αλλά και η επιθυμία μου να είμαι αυτόνομος και να εξυπηρετώ τις ανάγκες μου που είναι πολλές, χωρίς να επιβαρύνω τους γύρω μου. Πέρα από όλα αυτά η επιχειρηματικότητα ακονίζει το μυαλό και σε κρατάει συνέχεια σε εγρήγορση ειδικά στην χώρα που ζούμε. Κάθε μέρα για τον ελεύθερο επαγγελματία είναι και μια περιπέτεια και εμένα αυτό με εξιτάρει.
3) Με χαμόγελο και υπομονή γιατί πιστεύω πως ακόμη και μέσα στη κρίση δημιουργούνται ευκαιρίες για αυτούς που παρατηρούν και υπομένουν. Σίγουρα χρειάζεται νέες ιδέες και μεγαλύτερη διπλωματία από παλιά αλλά και πάλι υπάρχουν ευκαιρίες και θεωρώ ότι αυτός που πιστεύει στον εαυτό του και στέκεται στα πόδια του μπορεί να κάνει αυτό πού θέλει με εργατικότητα βέβαια και λίγη τύχη. Δεν τα παρατάω, δοκιμάζω πολλά πράγματα και δεν δένομαι ποτέ συναισθηματικά με τις δουλειες, ότι δεν τραβάει κόβεται και πάμε για άλλα, δεν είναι καιροί για χάσιμο χρόνου και σίγουρα χρημάτων
4) Το βλέπω καλύτερο, με ανακουφίζει το γεγονός ότι λόγο της κρίσης υπήρξε αφύπνιση στην νέα γενιά και κυρίως στα μυαλά των ελλήνων, να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα, να επιχειρήσουν και πολλοί από αυτούς να επιτύχουν σε αυτά. Οπότε αυτό είναι μια ανάσα, ο κόσμος πλέον ψάχνεται για καινούριες ιδέες και λόγω της δωρεάν πληροφόρησης που του παρέχεται (social media, internet κλπ) δεν κοροϊδεύεται εύκολα και είναι καλύτερα ενημερωμένος. Η καλυτερη τεχνογνωσία πανω στο αντικείμενο του καθενός, η δυσκολία του να βγάζεις εύκολα χρήματα και η δημιουργικότητα της νέας γενιάς με κανει να πιστεύω σ’ ενα καλύτερο μελλον.
1) Ποτέ δεν μου άρεσε να μένω στάσιμος, χωρίς κάτι νέο να με περιτριγυρίζει και να μου παρακινεί το ενδιαφέρον. Μου αρέσει πολύ η δημιουργία και η αυτονομία, συγκεκριμένα μου δίνει ζωντάνια. Κατά κύριο λόγο η δουλειά μου είναι fashion designer και αγαπάω πολύ τα ρούχα. Στην οικογένεια μου είμαι τρίτη γενιά μέσα στα ρούχα οπότε μεγάλωσα μέσα σε αυτά, επίσης νιώθω μεγάλο ενθουσιασμό όταν δημιουργω κατι απο το μηδέν, δηλαδή ύφασμα και στην τελική του μορφή μετα από όλη την επεξεργασία γίνεται ένα όμορφο ρούχο για εμένα πάντα. Εξού και το PARA TODOS Clothing Co. Τώρα στο θέμα της εστίασης, θυμάμαι απο μικρός τον παππού μου και τον πατερα μου που ήταν προτοστάτες στη διασκέδαση και στην εστίαση στην Ελλάδα. Ήθελα λοιπόν πάντα να έχω δικό μου ένα restaurant bar, οπότε και αυτό το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά με το EBISU Sushi & Shisha Bar.
2) Μεγάλο μου έναυσμα η αγάπη και για τα δύο αντικείμενα που με έκανε να ξεκινήσω αλλά και η επιθυμία μου να είμαι αυτόνομος και να εξυπηρετώ τις ανάγκες μου που είναι πολλές, χωρίς να επιβαρύνω τους γύρω μου. Πέρα από όλα αυτά η επιχειρηματικότητα ακονίζει το μυαλό και σε κρατάει συνέχεια σε εγρήγορση ειδικά στην χώρα που ζούμε. Κάθε μέρα για τον ελεύθερο επαγγελματία είναι και μια περιπέτεια και εμένα αυτό με εξιτάρει.
3) Με χαμόγελο και υπομονή γιατί πιστεύω πως ακόμη και μέσα στη κρίση δημιουργούνται ευκαιρίες για αυτούς που παρατηρούν και υπομένουν. Σίγουρα χρειάζεται νέες ιδέες και μεγαλύτερη διπλωματία από παλιά αλλά και πάλι υπάρχουν ευκαιρίες και θεωρώ ότι αυτός που πιστεύει στον εαυτό του και στέκεται στα πόδια του μπορεί να κάνει αυτό πού θέλει με εργατικότητα βέβαια και λίγη τύχη. Δεν τα παρατάω, δοκιμάζω πολλά πράγματα και δεν δένομαι ποτέ συναισθηματικά με τις δουλειες, ότι δεν τραβάει κόβεται και πάμε για άλλα, δεν είναι καιροί για χάσιμο χρόνου και σίγουρα χρημάτων
4) Το βλέπω καλύτερο, με ανακουφίζει το γεγονός ότι λόγο της κρίσης υπήρξε αφύπνιση στην νέα γενιά και κυρίως στα μυαλά των ελλήνων, να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα, να επιχειρήσουν και πολλοί από αυτούς να επιτύχουν σε αυτά. Οπότε αυτό είναι μια ανάσα, ο κόσμος πλέον ψάχνεται για καινούριες ιδέες και λόγω της δωρεάν πληροφόρησης που του παρέχεται (social media, internet κλπ) δεν κοροϊδεύεται εύκολα και είναι καλύτερα ενημερωμένος. Η καλυτερη τεχνογνωσία πανω στο αντικείμενο του καθενός, η δυσκολία του να βγάζεις εύκολα χρήματα και η δημιουργικότητα της νέας γενιάς με κανει να πιστεύω σ’ ενα καλύτερο μελλον.