Ποικιλία λαχανικών με θαλασσινά
Υλικά για 4 άτομα
- 5-6 φύλλα ίσιο μαρούλι
- 4-5 φύλλα μαρούλι σγουρό
- 1 κούπα (50 γραμμ.) φύλλα ροκάς
- 1 αγγούρι
- 2 αβοκάντο
- 250 γραμμ. καπνιστό σολομό
- 8 μεσαίες γαρίδες
- 60-70 γραμμ. σουσάμι
- χυμό από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 lime
- ελαιόλαδο
- λίγο πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Βράζουμε για 3 λεπτά τις γαρίδες, καθαρίζουμε τις μισές και τις κόβουμε κομματάκια. Κόβουμε το σολομό σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε “σερπαντίνες” το αγγούρι, λεπτές λωρίδες, κατά μήκος και τα βυθίζουμε για 20 λεπτά σε νερό με παγάκια για να πάρουν σχήμα σερπαντίνας. Kόβουμε τα αβοκάντο σε τετράγωνα κομμάτια.
Πλένουμε, στεγνώνουμε τα μαρούλια, ίσια και σγουρά, και τα κόβουμε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, όλα τα πράσινα (μαρούλια, ρόκα, αγγούρι, αβοκάντο) και προσθέτουμε τους χυμούς λεμονιού και λάιμ μαζί με το μισό ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις λωρίδες σολομού και τα τεμάχια γαρίδας. Τοποθετούμε στην κορυφή τις 4 ολόκληρες γαρίδες και τελειώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σουσάμι. Τρίβουμε λίγο πιπέρι.