Χοιρινό με πολτό ελιάς
Υλικά
- 1 μπούτι χοιρινό 2.00-2.50 κιλά
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 βαζάκι πολτό ελιάς με λιαστή ντομάτα
- πιπεριά φλωρίνης και μυρωδικά
- 6-7 κλωναράκια δενδρολίβανο
- ελαιόλαδο
- 3 μήλα
- 2.00-2.50 κιλά πατάτες
- κόκκινο γλυκό πιπέρι - αλάτι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το χοιρινό και κάνετε κατά μήκος, μια εγκάρσια τομή (σαν να ανοίγετε ψωμάκι σάντουιτς). Με την μύτη του μαχαιριού, ανοίγετε μικρές τρύπες στο κρέας και σφηνώνετε τις σκελίδες σκόρδο, ίσα κατανεμημένες. Ανοίξτε το μπούτι και απλώστε στο εσωτερικό του τον πολτό ελιάς με την λιαστή ντοματά και την πιπεριά φλωρίνης. Εαν μπορείτε να το ράψετε έχει καλώς, αλλιώς τσιμπήστε το κρέας με οδοντογλυφίδες, ενώνοντας τα δύο μέρη. Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια. Στρώστε μια στρώση κλωναράκια δενδρολίβανο στο ταψί και τοποθετήστε το μπούτι και γύρω γύρω τις πατάτες και τα μήλα κομμένα σε κομμάτια ισομεγέθη με τις πατάτες, ομοιόμορφα μοιρασμένα στο ταψί. Λαδώστε καλά την επιφάνεια του κρέατος και ρίξτε λίγο λάδι στις πατάτες. Αλείψτε κόκκινο πιπέρι στην επιφάνεια του κρέατος. Προσθέστε γλυκό πιπέρι και λίγο αλάτι, στις πατάτες. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε για 2.50 ώρες στους 165 βαθμούς.
Καλή επιτυχία,
Σαμ Λεβή
- 1 μπούτι χοιρινό 2.00-2.50 κιλά
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 βαζάκι πολτό ελιάς με λιαστή ντομάτα
- πιπεριά φλωρίνης και μυρωδικά
- 6-7 κλωναράκια δενδρολίβανο
- ελαιόλαδο
- 3 μήλα
- 2.00-2.50 κιλά πατάτες
- κόκκινο γλυκό πιπέρι - αλάτι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το χοιρινό και κάνετε κατά μήκος, μια εγκάρσια τομή (σαν να ανοίγετε ψωμάκι σάντουιτς). Με την μύτη του μαχαιριού, ανοίγετε μικρές τρύπες στο κρέας και σφηνώνετε τις σκελίδες σκόρδο, ίσα κατανεμημένες. Ανοίξτε το μπούτι και απλώστε στο εσωτερικό του τον πολτό ελιάς με την λιαστή ντοματά και την πιπεριά φλωρίνης. Εαν μπορείτε να το ράψετε έχει καλώς, αλλιώς τσιμπήστε το κρέας με οδοντογλυφίδες, ενώνοντας τα δύο μέρη. Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια. Στρώστε μια στρώση κλωναράκια δενδρολίβανο στο ταψί και τοποθετήστε το μπούτι και γύρω γύρω τις πατάτες και τα μήλα κομμένα σε κομμάτια ισομεγέθη με τις πατάτες, ομοιόμορφα μοιρασμένα στο ταψί. Λαδώστε καλά την επιφάνεια του κρέατος και ρίξτε λίγο λάδι στις πατάτες. Αλείψτε κόκκινο πιπέρι στην επιφάνεια του κρέατος. Προσθέστε γλυκό πιπέρι και λίγο αλάτι, στις πατάτες. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε για 2.50 ώρες στους 165 βαθμούς.
Καλή επιτυχία,
Σαμ Λεβή