ΜΑΥΡΗ ΧΗΝΑ - Greek Gastronomy
Σε ένα χώρο ιδιαίτερης αισθητικής
στεγάστηκε η εμπειρία, η δημιουργικότητα, τα όνειρα και το μεράκι
μερικών φίλων για το καλό φαγητό.
Οι παραπάνω λέξεις γίνανε εικόνες
και οι εικόνες γίνανε αναμνήσεις
και το εστιατόριο Μαύρη Χήνα είναι
πλέον γεγονός. Ο μόνος κανόνας
που συμφωνήσανε να είναι απαράβατος είναι τα πάντα φρέσκα και
υψηλής ποιότητας υλικά που είναι
το χαρακτηριστικό και το μυστικό
της επιτυχίας για νόστιμες και υγιεινές δημιουργίες. Η μακροχρόνια
εμπειρία του executive chef Σάκη
Κάλφα καθώς και η νεανική δημιουργικότητα του sou chef Θεόδωρου Λιόκου, συγκρούονται στην
κουζίνα της Μαύρης Χήνας, ώστε να
επιτευχθεί το τέλειο στο πιάτο των
επισκεπτών τους τόσο γευστικά όσο
και οπτικά ακολουθώντας τις τάσεις
του New Gastronomy. Στόχος τους
είναι να χρησιμοποιούνε μόνο εξαιρετικές πρώτες ύλες και διάφορες
παρασκευές όπως το κάπνισμα των
υλικών καθώς και η δημιουργία δικών τους αλλαντικών να είναι αυτό
που τους διαφοροποιεί. Οι επιλογές
τόσο σε κρέας όσο και σε ψάρι
καθώς και πιάτα για vegetarian προσφέρονται χωρίς εκπτώσεις στην
ποσότητα και με οικονομικές τιμές
ώστε να είναι προσιτές σε όλους. Οι
επιλογές των κρασιών ακολουθούν
το σκεπτικό των πιάτων ώστε να
καλύπτουν όλους τους γευστικούς
συνδυασμούς. Είμαστε πεπεισμένοι
ότι η γευστική εμπειρία που προσφέρεται από την αρχή μέχρι το
τέλος του γεύματος δεν θα αφήσει
κανέναν ασυγκίνητο. Η Μαύρη Χήνα
βρίσκεται στην Πυλαία Προφήτη
Ηλία 49 που με το άνετο parking
στην πίσω πλευρά του εστιατορίου
κάνει την πρόσβαση πολύ εύκολη
για ένα απολαυστικό δείπνο.
Τρυφερή αποστεωμένη σπαλομπριζόλα, από Ελληνική ράτσα βοοειδών της φάρμας Ζαγορίτη που βρίσκεται στην ορεινή Χαλκιδική. Προτείνεται ψημένη μέτρια και σερβίρεται με λαχταριστά κολοκυθάκια, ρόκα και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Παντρεύοντας την παράδοση και τη γεύση, ένα πιάτο που συνδιάζει την ιδιαίτερη νοστιμιά του ψαριού και την γήινη φρεσκάδα των χόρτων. Δένοντας τα αρμονικά με ένα ιδιαίτερο αυγολέμονο, το κάνουμε μοναδικό.
Τρυφερή αποστεωμένη σπαλομπριζόλα, από Ελληνική ράτσα βοοειδών της φάρμας Ζαγορίτη που βρίσκεται στην ορεινή Χαλκιδική. Προτείνεται ψημένη μέτρια και σερβίρεται με λαχταριστά κολοκυθάκια, ρόκα και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Παντρεύοντας την παράδοση και τη γεύση, ένα πιάτο που συνδιάζει την ιδιαίτερη νοστιμιά του ψαριού και την γήινη φρεσκάδα των χόρτων. Δένοντας τα αρμονικά με ένα ιδιαίτερο αυγολέμονο, το κάνουμε μοναδικό.